Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:57
Ticarete atılıyorsunuz ve yapılacaklar listenizin en üst sırasına neyi koymanız gerektiğini bilmek mi istiyorsunuz? Size öncelikle çevrenizde ki bilişim firmalarından gelen pazarlama içerikli mesajları iyi bir şekilde süzgeçten geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Başarılı kuruluşların mevcudiyetlerinin altında bilişim yatırımlarının etkisini görmek çok açıktır. Ancak nereden başlayacaksınız? Bu, bilişim teknolojisine ilk defa yatırım yapacak şirketler için çok önemli bir sorudur. Yeni bir iş kuruyor olsanız da, bilişim ile yeni tanışacak bir şirketi yönetiyor olsanız da, teknolojinin etkili biçimde nasıl kullanılacağına ilişkin bir plan yapmak gözünüzü korkutabilir. Ancak bu, içinden çıkılmaz bir durum değil. Özellikle de bazı temel kuralları izlerseniz.

Küçük veya büyük ölçekli olsun, şirketler teknolojiyi ve Internet ile ilgili uygulamaları iş hedeflerine ulaşmada kullanılacak bir araç gibi görmelidirler. Bu çalışmaların etkili olmasını istiyorsanız, bilişim alt yapısı yatırım planınızda ilk olarak iş planınızı devreye sokmalısınız. Yapmanız gereken, iş alanınızdaki birincil hedeflerin bir listesini çıkarmak oalcaktır.

Örneğin, bir perakendeci iseniz, birincil hedefleriniz şunlar olabilir:

  • satışları artırma
  • müşteri hizmetlerini iyileştirme
  • yönetim giderlerini azaltma

Bu listeyi bir defa uygulamaya koyduktan sonra, teknolojinin bu hedeflere ulaşmada nasıl kullanılabileceği konusunda etraflı biçimde düşünmeye başlayabilirsiniz. Şimdi iş hedeflerinizin her birinin yanına, gerekli bilişim uygulamalarını yazabilirsiniz. Perakende örneği ile devam edin, uygulamalar şunlar olabilir:

Satışları artırma:

  • hem yurtiçinden, hem de yurtdışından müşterilerin posta ile sipariş verebilmeleri için online bir mağaza.
  • e-posta pazarlama kampanyaları
  • merkezi bir müşteri veritabanı (böylece müşterilerle ilgili ayrıntılara/geçmiş işlemlere anında ulaşabilir, yeni pazarlama fırsatları için verileri inceleyebilirsiniz).

Müşteri hizmetlerini iyileştirme:

  • "posta ile anket" hizmeti
  • Web sitenizde bir `Sıkça Sorulan Sorular` bölümü
  • karşıdan yüklenebilen ürün talimatnameleri ve kullanıcı kılavuzları
  • online sipariş izleme işlevi
  • bir e-posta bülteni
  • sipariş ve stok geri dönüş sürelerini kısaltmak için üreticilerinize elektronik bağlantılar (bazı üreticiler stok miktarlarını online olarak öğrenebilmeniz için size parola korumalı bir Web sitesi yoluyla dahili veritabanlarına erişim izni verebilir).
  • müşteriler bağlandığında işlemlerinin ayrıntılarını otomatik olarak ekranda görmelerini sağlayan entegre bir telefon-veri sistemi.

Yönetim giderlerini azaltma:

  • paradan ve yönetim için harcanan zamandan tasarruf sağlayan elektronik ödeme olanağı (üreticilerin faturaları ve personel aylıkları) faturalama ve e-bankacılık.
  • formların, tatil çizelgelerinin, müşteriler ile ilgili ayrıntıların, üretici sözleşmesi ile ilgili ayrıntıların vb. aynı yerde saklanabileceği ve bir Internet bağlantısı yoluyla her yerden erişilebilecek, personelin kullanabileceği bir Intranet (en basitinden, ağ üzerinde dahili bir Web sitesi).
  • E-arama. Internet`i kullanarak kısa sürede başka üreticiler de bulabilir, Web`de bütün dünya pazarlarıyla iletişim kurabilir, daha başka ürünlerle karşılaşabilir, online pazarları ve müzayedeleri kullanarak daha uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz.

Denize büyük bir ağ atın

Birincil hedeflerinizi belirledikten sonra, bakışınızı genişletebilirsiniz. `Mükemmel dünya` senaryonuzu oluşturun. (örneğin; kağıt kalem yok, büyük stoklar yok, kazançlı iş vb.). Ve bu hedeflere ulaşmada IT teknolojisinden nasıl yararlanılacağını öğrenin

Nerede olduğunuzu görebilmek online durumda iken çok daha kolaydır. Bazı rakiplerinizin teknolojiyi nasıl başarıyla kullandıklarını gördüğünüzde şaşıracaksınız.

Fırsatları iyi kollayın. Rakiplerinizden bazıları müşterilerine ulaşmak için birden fazla yol kullanıyor olacaktır (cep telefonları, etkileşimli TV`ler vb.). Diğerleri de teknolojiyi kendi şartlarına göre yeni biçimlerde kullanıyor olacaklardır. Örneğin, Saf Hayvansal Besin Şirketi üreticilerden gelen e-postalardaki fotoğraflara bakarak sipariş vermeden önce ürün kalitesini araştırır, sonra sorunlu ürünlerin fotoğraflarını göndererek durumu bildirir.

Bazı kuruluşlar, tasarımlarını paylaşmak ve belgeleri online olarak tartışmak üzere yoğun bir şekilde, görüntülü ve sesli toplantı programlarını, birlikte çalışma olanağı sağlayan yazılım araçlarını kullanır. Ayrıca, şirket dışında çalışan ve dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir zamanda, gündüz veya gece, satışlarla veya teknik destekle ilgili bilgileri almak için şirketin veritabanına bağlanan elemanları da olabilir. Bunların hiçbiri gözünüzde büyütülecek kadar zor değildir. Bu teknoloji oradadır ve sizin kullanmanızı beklemektedir. Ancak, sağlayacağı yararları ve yatırımlarınızın size nasıl geri döneceğini belirlemeniz gerekir.

Yeni teknolojiyi adım adım kurun - Çiğnemeden yutmayın !

İş hedeflerinize uygun teknolojileri seçtikten sonra, bunları bir önem sırasına koyabilirsiniz. İşinizde en büyük farkı hangisi oluşturacak? Şirketinizi daha etkin kılmada temel taşı olarak kullanmanız gereken IT uygulaması hangisi olmalı? Ve bu öncelik listesini, gerçekleştirme aşaması için bir program oluşturmak üzere kullanabilirsiniz.

Sıfırdan başlayan kuruluşlar için, dahili IT sistemleri (merkezî bir müşteri veritabanı, hızlı ve güvenilir bir Internet bağlantısı, fatura göndermek için elektronik formlar vb.) büyük olasılıkla listenin en başında bulunacaktır. Şirketinizin omurgası Taş Devri`nde yaşıyorsa, harika bir Web sitenizin olmasının pek bir anlamı yoktur.

Her şeyden önce, çeşitli IT olanaklarının işe yarayan ve zayıf kalan yönlerini tam olarak anlayın. Sağlam bir garanti ve müşteri desteği sağlayıp sağlamadıklarına bakın. Aksi takdirde, sürekli olarak yangın söndürmek zorunda kalırsınız. Personelinizi eğitin ve hep birlikte aynı notaları okuduğunuz bir ortam oluşturun. Ve en önemlisi, test edin, sonra yine test edin ve bir daha test edin!

Bu haber 7588 kez okundu.
Ücretsiz Demo