Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik - Uygun Fiyatlar

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

E-Ticarette müşteriyi elde tutma yolları

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:40
Günümüzde e-ticaret önemini attırmaya devam ederken çoğu web site yöneticisi ya da sanal mağaza yöneticisinin en önemli sorunu siteyi ziyaret eden kişiyi devamlı ziyaretçi durumuna nasıl alırım, nasıl kendime bağlarım ve nasıl elde tutarım ? sorularıdır.

Bunun cevabı aslında basit olsa da işlemesi oldukça güç. E-mail ile bunu başarabilirsiniz. Öncellikle şunu bilmek lazım ki Türkiye`de bir kullanıcının ortalama 3 adet e-mail hesabı var. Biri şirket,biri özel biride alışveriş için.

Özellikle e-ticaret siteleri kullanıcıya e-mail gönderirken doğru zaman ve segment, doğru kullanıcı, e-mail içeriği ve yazısı gibi verilerin en başarılı biçimde seçilmiş olması gerekiyor.

Çünkü ortalama olarak bir kullanıcının inbox`ına günde ortalama 6 e-pazarlama mesajı geldiği için bunların arasından sıyrılmak emek ve doğru pazarlama stratejisi istiyor.

Unutmamak gerekir ki sizden alışveriş yapan mevcut müşterinize %60-70 oranında satış yapma olasılığınız varken yeni müşteride bu oran %5-20 arasında değişiyor. Yani örneğin 1 milyon kullanıcınız varsa ve bu kullanıcılar sürekli sizden alışverişini yapıyorsa şirket değeriniz normal değerinin %30 kadar sabit kullanıcı veriniz nedeniyle ekstra değer kazanmış oluyor.

E-Maillere dönersek ; Kullanıcıya gelen e-maillerin okunma sebeplerinin %26`sı konu başlığıdır. Eğer konu başlığı ilgi çekici ise mail okunuyor değilse direk siliniyor. Daha sonra e-mail içindeki veriler, görseller, buton ve yazılar müşteriyi gerçekten etkiliyor mu bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. E-maillerin atılış zamanı da çok önemli.

 

Günümüzde e-ticaret siteleri pazarlama maillerini sabah 08:00-10:00 arasında yaparak inboxlara girme yarışındadır sizde bu yarışta olacaksanız kendinize özgünlüğünüz ile sıyrılmalısınız. Ya da bu kalabalıktan kurtulmak için farklı aksiyonlar deneyebilirsiniz. Anneler günü öncesi mail atma, öğleden sonra mail atma gibi... Gönderilen mailler birbirinin benzeri olmamalı ve çok fazla marka sıralanmamalıdır. Müşteriyi birçok yerden yakalama yoluyla giderken evdeki bulgurdan olabilirsiniz. Burda segmente göre mail atılması ve duygusal bağ oluşturulması doğru seçim olacaktır. Müşterilerinize üyelikleri esnasında seçim hakkı tanıyarak ilgilendikleri alanları ya da hangi alanda mail istediklerini sorarak dönüş yapmanız ve günde en fazla 2 adet mail göndermeniz daha verimli olacaktır. Böylelikle müşterinin ilgilenmediği için spam olarak işaretleği mailin sahibi olmaktan kurtuluyorsunuz, IP adresiniz kirlenmiyor ve sonraki gönderi mailleriniz spama düşmeden inboxa girebiliyorsunuz. Müşterinize mail listesinden ayrılmak isteyebileceğini unutmamanız ve bunu maillerinizde kolay yoldan sunmanız gerekiyor. Maillerde müşterinin izini takip edebildiğinizden bir e-postanın sizin için çok önemli olduğunu unutmamanız gerekiyor. Müşterilerinizin maillerini nerden okuduğu ( ipad,iphone) buna göre kampanyalama yapma gibi seçenekleriniz mümkün. Ve tabiki sosyal medya pazarlaması. Sosyal medya ağlarının etkili kullanımı ile maillerinizin paylaşılmasını arttırmak ve sosyal medyada olmak artık bir işletme için olmassa olmazlar arasındadır. Kaynak : http://sosyalmedyauzmani.blogcu.com

Bu haber 24508 kez okundu.
Ücretsiz Demo