Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

E-ticaret Sitenizin Satışlarını Arttırmak

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:32
E-ticaret sistemlerinde potansiyel müşterileri siteye getirdikten sonra en büyük zorluk, kullanıcın sepetini ödeme yapmadan yarım bırakmasıdır.

 Yapılan araştırmalar, sepetlerin %71‘inin ödeme yapılmadan terk edildiğini göstermektedir. Siz de aşağıdaki 10 basit ipucunu sitenize uyarlayarak satışlarınızı arttırabilir, aşağıdaki resimdeki gibi terk edilen alışveriş sepetlerinizi, tamamlanmış siparişlere çevirebilirsiniz.

 

  1. Alışveriş Sepetini Canlı Tutun
    Amerika’nın en büyük internet araştırma firmalarından Forrester Wave tarafından yapılan araştırmaya göre kullanıcıların büyük bir kısmı (Erkeklerin %16sı, Kadınların %26sı) alışveriş sepetlerini oluşturup siteden siparişi daha sonra tamamlak üzere ayrılıyor. E-ticaret sisteminizin, kullancı siteyi terk etse de bir cookie yardımı ile bu sepeti unutmamasını sağladığından emin olun. Bu sayede kullanıcı siteye daha sonra döndüğünde sepeti ödeme hazır biçimde onu bekliyor olur.
  2. Misafir Hesaplarına İzin Verin
    Yapılan araştırmalar, ödeme sürecinde kullanıcın kayıt olmasını isteyen sistemlerin potansiyel müşterilerin %23′ünü bu noktada kaybettiklerini gösteriyor. Eğer satışı yaptığınız ürün mutlaka kullanıcının kayıt olmasını gerektirmiyorsa, siz de “misafir hesabı ile satın alın” yöntemi ekleyip, bunun satışlarınızı nasıl etkilediğini görüntüleyin. Eğer hali hazırda böyle bir sisteminiz varsa; bu özelliği tasarımsal olarak biraz daha öne çıkartmayı deneyin. Kullanıcılar genel olarak ilk sefer alışveriş yapacakları alanlara kayıt olmak konusunda isteksiz davranacaklardır, ancak ödeme sisteminde alacağınız e-posta bilgisi ile bu kullanıcıyı devamlı müşteri haline getirebilirsiniz.
  3. Satınalma Adım Sayısını Azaltın
    Kullanıcı sepetini oluşturduktan sonra ödeme sistemine girdiğinde tamamlaması gereken adımları sayfanın üstüne gösterin. Bu sayede kullanıcı ne noktada olduğunu bilecek ve ilerleyen adımları da görüntüleyebilecektir. E-ticaret  uzmanlarının önerisi bu adımların toplamda 4′ü geçmemesidir. Daha fazla adım, kullanıcın gözünü korkutup, satınalma sürecini tamamlamadan çıkmasına sebep olabilir.
  4. Size Güvenmelerini Sağlayın
    Birçok kullanıcı alışveriş yaptıkları e-ticaret sistemine olan güvensizlikleri sebebi ile sepetlerini siparişe çevirmez. Bu sadece kredi kartı bilgisi ile sınırlı değildir. Kişisel bilgiler, adres vb. verileri paylaşmaktan da çekinen kullanıcılar olacaktır. Bu kullanıcıların güvenini kazanmak satış yapabilmek için en önemli adımlardandır. SSL Sertifikası verilerini ve logosunu hem kredi kartı bilgilerini girdikleri ekrana hem de kullanıcı bilgilerini girdikleri ekranlarda görünür biçimde kullanın. Bu kullanıcın size güvenmesini ve satın almayı yaparken soru işaretleri taşımamasını sağlar.
  5. Satıriçi Doğrulama
    Ufak değişikliklerin büyük farklar yarattığına en güzel kanıt. Araştırmalar kullanıcıların %22′sinin doldurdukları formda bir hata oluştuğunda formu tekrar doldurmakla uğraşmadıklarını ve siparişten vazgeçtiklerini gösteriyor. Yeni web teknolojilerinden yararlanıp satır içi doğrumala özelliğini kullanın. Bu sayede kullancı formu doldururken yapabileceği muhtemel hatalara karşı baştan uyarılmış olur ve siz değerli %22 nizi kaçırmazsınız.

 

Bu haber 6509 kez okundu.
Ücretsiz Demo