Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

Türkiye E-Ticaret ile Yükselecek

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:23
Fatoş KARAHASAN, Pazar günü (30/08/2010) Milliyet’te yayımlanan köşe yazısında, Türkiye’de internetin yatırımcılara sunduğu fırsatlara değinirken Türkiye’de e-ticaretin önümüzdeki yıllarda gelebileceği yere ilişkin de önemli öngörüleri paylaştı.

 Buna göre 2011′de ABD, Japonya, İngiltere, Almanya ve Çin’in toplam e-ticaret hacminin 500 milyar USD olacağı tahmin ediliyor. Türkiye bundan sonraki ikinci beşlik grubun içinde yer alıyor ve Fransa’dan sonra 7 nci sırada geliyor.

Türkiye’nin en büyük özel alışveriş sitesi Markafoni’nin kurucu ortağı Sina AFRA’nın verdiği bilgiye göre, Türkiye 2011′de % 68’lik büyüme hızıyla Hindistan’ın (% 118) ardından Çin ile beraber dünyanın “en çabuk büyüyen ikinci e-ticaret pazarı” olacak. “Uluslararası şirketler, yatırım fonları ve medya gruplarının da yatırım kararlarını bu sayılara göre verdiği biliniyor. Peki, bu hacme sahip Türk e-ticaret pazarı 2011’de ne gibi özelliklere sahip olacak?” diye soran AFRA, şu tahminde bulunuyor: “Bunların başında “gateway” dediğimiz “köşebaşları” geliyor.

Diğer bir ifadeyle bugünkü büyük e-ticaret siteleri kendi alanlarında köşebaşları olmaya devam edecek; insanlar da e-ticarete bu kanallardan girecekler. En iyi kullanıcı deneyimini sunan site ise e-ticaretin lideri olacak.” e-ticarette başarının 3 sırrı Sina AFRA’ya göre, e-ticarette başarılı olmanın yolu, hızlı ve çabuk karar verdirebilecek bir sistem kurmakta yatıyor. İnsanların sabrı yok, onları ilk saniyelerde durdurmak ve kaçırmadan satışı yapabilmek gerek. Afra’nın üç maddelik bir başarı formülü var. Aslında bu ticaretin de özü bir bakıma. Satışı kapatabilmek için yapılacak ilk iş, kışkırtıcı bir davet sunmak. Bu davetin içinde bir fiyat fırsatı eklemek gerek.

En son hamleyse, zaman baskısı kurmakla gerçekleşiyor. Uygun fiyat, kısa sürelik bir teklifle sunulduğunda, alıcının karar vermesi kolaylaşıyor, başarı oranı yükseliyor. 2011′de dünyada en çok büyüyen ikinci e-ticaret pazarı olması beklenen Türkiye’de e-ticaretin bugünkü durumuna baktığımızda, The Information Techonology and Innovation Foundation (ITIF)’un Mart 2010 tarihli raporuna göre; Türkiye’nin e-ticarette 5 gruba ayrılan ülkeler içerisinde Slovakya, Macaristan, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Polonya, İtalya ve Meksika ile birlikte e-ticaret için en son grup olan 5 inci grup ülkeler arasında yer aldığını ve İpsos KMG’nin araştırmasında Türk tüketicilerin internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde %74,8 oranında kredi kartları ve sanal kartları kullandıklarından hareketle 2009 yılında Türkiye’de e-ticaret pazarının toplam cirosunun 13.821 milyon TL olarak hesaplandığını hatırlatalım.

Bu haber 5513 kez okundu.
Ücretsiz Demo